Bristol-Myers, egy túladott gyógyszeripari vállalat

 

A Bristol-Myers az elmúlt bő két hónapban közel 20%-ot esett, miközben az S&P 500 amerikai részvényindex tovább menetelt felfelé. A vállalat harmadik negyedéves jelentése felülmúlta az elemzők várakozásait. Az adósságállomány csökkenése, a növekvő bevételek és a részvény alacsony értékeltsége miatt ideális célpont lehet egy osztalékbefektetőnek. 

A Bristol-Myers egy ismert, 130 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező, 44 milliárd dollár árbevétellel rendelkező gyógyszeripari vállalat. A vállalat jelentős méretű mérlege, cashflow-ja,   értékesítési csatornái illetve számos betegségre kifejlesztett gyógyszerei miatt az egyik legjelentősebb gyógyszeripari vállalat. 

A részvényesi érték növekedésének szép példája a Bristol-Myers hiszen 10 év alatt 9,5 dolláról közel 17 dollárra nőtt az egy részvényre eső könyv szerinti érték.

Kedvező, A+ adósságbesorolással rendelkezik, amelyben szerepett játszott, hogy  8,7 milliárd dollárral csökkent az adósság az utóbbi évben, tehát a menedzsment elkötelezett az adósság csökkentése mellett. 3,34 % kezdő osztalékhozammal rendelkezik, ennél magasabban csak néhány hónapig volt az osztalék az utóbbi 8 évben. A P/E ráta 7,4 körül mozog, ami nagyon jó értéknek tekinthető. Az elemzői célárak 73 dollárra környékére mutatnak a következő 12 hónapra vonatkozóan, tehát egy közel 30 %-os felértékelődésre számítanak a profik, ami annak tükrében nem tűnik esélytelennek, hogy bő két hónapja 69 dollár felett indult el déli irányba az árfolyam.

Az elmúlt napokban kezd megtörni a részvény esése és a 60 $ alatti zóna jó vételi lehetőséget tartogat. 

Az 58-59 dollár közötti letörési szinteket meghaladta már az árfolyam


Megjegyzések