Fizessen a mobilcég Neked, ne csak Te fizess neki

Az új évezred beköszöntével rohamosan elterjedtek a mobil telefonok, és ezzel együtt az előfizetések száma is az egekbe szökött. Ma már szinte keresve sem találunk olyan embert, akinek ne lenne legalább egy mobil előfizetése, vagy feltöltőkártyája. A szerencsésebbek persze valamilyen céges flottában havi 8-1000 forintból megúszhatják a költségeket, de aki saját maga vásárol előfizetést, annak akár havi 8-10000 forintja is a telefontársaságokhoz vándorolhat. Az új mobilkorszak 
beköszöntével, ez akár éves szinten, akár 120000 forint is lehet.

Hogyan lehet a költségeket lefaragni?
Ne legyünk restek körbenézni a konkurencia előfizetéseinél, hiszen akár havi szinten pár ezer forinttal több maradhat a zsebünkben.
Nem fizetek azért, amit nem használok. Egy feltöltőkártyával lévén évi 25-30000 forintból simán megúszom a mobilozást, hiszen, csak annyit fizetek, amennyit beszélek. Interneten keresztül is már a legtöbb ember elérhető csak wifi kell, vagy 1200Ft-ért veszek 1 Gb netet. Ha valaki nem lusta, és megfelelő időközönként feltölti néhány ezer forinttal a mobilszámláját, évente sok tízezer forintot spórolhat. Persze, ha valaki vállalkozó, vagy olyan munkakörben dolgozik, hogy a telefonos kapcsolattartás nélkülözhetetlen, akkor a havidíj még mindig a legkifizetődőbb.

Vásároljunk részesedést a telefontársaságokból. Spóroljunk meg legalább havonta egy havidíjnyi költséget, és ezt fektessük telefontársaságok részvényeibe. Legkézenfekvőbb, ha magyar banknál vezetett értékpapír számlán Telekom részvényeket veszünk, de egy brókercégen keresztül, külföldi telefontársaságok (Verizon, AT&T) bevételeiből is profitálhatunk. 5-6 % körüli osztalékot kaphatunk a befektetéseink után, ami még az állampapíroknál is bő 2-3%-kal több. A telefontársaságok részvényei meglehetősen alulteljesítőek voltak az elmúlt évekhez képest, így akár a részvények árának növekedéséből is profitálhatunk. Ha részvényeket vásárolunk, akkor a pénzünk maximum 4-6%-át fektessük egy adott cégbe vagy szegmensbe, diverzifikáljunk különféle iparágakkal és földrajzilag más területeken működő cégekkel!

Megjegyzések