Majd ha megnyerem a lottót...

Ugye milyen gyakran hallod vagy mondod a címmel kezdődő mondatot a mindennapi életben? Szinte minden álmodozás, reménykedés így kezdődik, majd ha NYEREK. 
Tudtad, hogy 2018-ban mindössze 4 ember nyert milliárdos összeget Magyarországon és további 9-en több tíz- vagy százmilliós összeget. Ha csak az ötös illetve a hatoslottót nézzük, amelyekre hetente 5,05 millió szelvényt töltenek ki, az éves szinten 262,6 millió szelvény, amelyből mindössze 13 szerencsésnek hozott annyi pénzt, hogy megváltozzon az élete, feltéve, ha nem csak feléli a nyereményt. Borzalmasan pici az esély. Amit szerencsejátékra költesz, annak a pénznek az 54%-át biztosan nem látod viszont, vagy inkább csak sokkal kevesebb részét. Az átlagembernek heti 250 Ft eljátszása nem jár nagy fájdalommal, ahhoz képest amekkora nyereményt lehet bezsebelni. Ha valaki egynél sokkal több szelvényt tölt ki, nem növeli lényegesen az esélyeit viszont önként gyarapítja az állam feneketlen zsebét, és még cserébe nem is kap semmit. (A magyarok 4%-a szerencsejátékfüggő és 10%-a a függőség előszobájában van.) Ha 40 évig ikszelünk heti 4 lottót, akkor kamatokkal együtt bő 8 milliótól esünk el, még ha egy-két 2-es, 3-as találat is befigyel, de még heti 2 szelvény esetén is 4 millióval több pénzzel gyarapodhatunk idős korunkra. A fent hozott példáknál 6%-os hozammal kalkulálva, ami egy jó portfólióval még több is lehet, egyáltalán nem ördögtől való, hogy az előbb említett milliós összegeket bezsebeld.
Na csak álmodozz, vedd kezedbe az irányítást, vásárolj értéket, fektess magadba vagy vállalkozásodba és minél kisebb részben bízd a szerencsére a pénzedet.

Megjegyzések