Wells Fargo & Co. nagy zuhanás után jöhet a feltámadás?

A Wells Fargo részvényei az elmúlt egy évben 20%-ot estek a bank körüli botrányok miatt, közben a kezdő osztalékhozam is felkúszott 4,4%-ra. A 44-45 dolláros támasz szint az elmúlt bő 3 évben sikerrel megállította az árfolyamot, amely ezek után ismét északnak vehette az irányt.
Nézzük mit is kínál a részvény: 4 - 4,5% feletti kezdő osztalékhozam, amelyet most emeltek 6,1%-kal, az elmúlt 10 éveben évente átlagosan 14,5%-os emelés, igaz a válság miatt 2009-ben sokat vágtak az osztalékon. 2010 óta folyamatosan emeli az osztalékot, a nyereség 36%-át fizeti ki a tulajdonosoknak, így ez is rendben van. P/E mutató 10 alatt van, vagyis a befektetésünk bő 9 év alatt térülne meg, P/B ráta is kedvező 1,2 érték környékén tartózkodik. Bennfentes vásárlások sajnos nem nagyon vannak a cégnél, viszont a profi befektetők előszeretettel vásárolnak a bank részvényeiből, ami miatt a portfóliónkban is jól mutathat. Hitel saját tőke arány 1,5 alatt van, ami szintén kedvező. Az árbevételek szintén dinamikusan nőttek az elmúlt 4-5 évben, sajnos a költségek is, mivel a szabálytalan ügyfélszámlák miatt a banknak komoly büntetéseket kellett fizetni.
Összegezve viszonylag olcsó, jó osztalékhozamot kínáló cég a Wells Fargo , akár idővel osztalékbajnok cég is lehetne. A bankszektorból is érdemes cégeket vásárolni egy esetleges passzív jövedelmet termelő portfólióban, és ennek egyik ígéretes tagja a Wells Fargo is lehet.



Megjegyzések