3M Company egy osztalékbajnok akciósan

A 3M Company amerikai ipari óriás szinte mindent gyárt, a műanyagoktól az elektronikai berendezéseken át a szoftverekig. Ez a vállalat 1959 óta folyamatosan emeli az osztalékát, ami 3,65%-ra kúszott fel az árfolyamcsökkenésnek köszönhetően. Közel 10 éve volt utoljára ilyen magas az osztalékhozam. Az utóbbi hónapokban a jelenlegi árfolyamnál magasabb áron is voltak bennfentes vételek, amely szintén jó indikátor lehet. Az árbevétel folyamatosan nő, az egy részvényre jutó nyereség az első negyedévet leszámítva szépen alakult. A P/E ráta 18,8-as értéke jóval az S&P500 tőzsdeindex P/E rátája alatt van. Az egy részvényre eső cash flow több, mint 9$, ami majdnem kétszeresen fedezi a fizetendő osztalékot. A 68%-os nyereség kifizetése is rendben van.
Az elemzők az október 24-én megjelenő gyorsjelentésben 8,1 millió dollár összbevétel mellett az egy részvényre jutó eredményre 2,51 dollárt várnak.
Az árfolyam április vége óta csökkenő trendben mozog, feltételezve, hogy egy 5 hullámos eső trend végén járunk, az árfolyam a III. mélypont alá mehet, így az optimális beszállót 151-155$ között érdemes keresnünk.

3M Co. napos grafikonja

Megjegyzések