Jó vételi szinteken a McDonald's

A McDonald's a világ öt vezető gyorsétteremlánca között van, naponta milliók költik itt el a pénzüket, hogy gyors és finom ételeket egyenek, és emellett közösségi térként is működnek. Akárhányszor elmegyünk egy meki mellett szinte mindig sokan állnak sorban egy-egy gyors reggeli, ebéd, vagy vacsora reményében. Itt a lehetőség, hogy mi is részesedjünk ennek a dinamikusan növekvő vállalat nyereségéből.
A McDolnald's nem csupán egy meghatározó étteremlánc, hanem egy hatalmas ingatlanvagyonnal rendelkező cég is egyben, és még a következő években is meghatározó lesz akár az amerikai, akár a magyar piacon.

Ha a grafikonon vételi helyeket keresünk, akkor leginkább a 188-193 dolláros tartományban érdemes  első körben.
P/E ráta alapon még a mostani árszinteken sem mondhatnánk olcsónak a céget, de az elmúlt években volt már ennél magasabb szinteken is:

Forrás: Morningstar

Az EBITDA (nettó üzemi eredmény) és a vállalat készpénztermelő képessége évről évre nő. 2,6%-os induló osztalékhozammal forog most a részvény, külön hab a tortán, hogy 14%-kal növelték mértékét, így most már 1,25$ fizet a cég negyedévente. Egyébként 6-8%-kal növeli a cég a kifizetés mértékét évről évre 1977 óta.
Jelenleg a 190$-os zóna erős támaszként funkciánál, hiszen gyorsan visszalökték effölé az árfolyamot, és bennfentes vásárlásokat is látunk már ezen a szinten, szóval itt az idő beszállni, talán néhány hónapon belül ismét 220$ körüli árfolyamot láthatunk.
Nagy forgalommal gyorsan ismét 190$ fölé került az árfolyam

Megjegyzések