EPR Propeties: egy alulértékelt ingatlanbefektetési társaság 6,6%-os hozammal

A bevásárlóközpontokkal rendelkező ingatlanbefektetési társaságok (pl.: MAC, WPG) vesszőfutása még nem ért véget az elmúlt évek kiskereskedelmi csődhulláma miatt, de az EPR Properties más típusú bérlőket céloz meg, mint a hagyományos mall REITek. Jelenleg több, mint 6,6 milliárd dolláros ingatlanbefektetéssel rendelkezik összesen 43 államban, és Kanadában. Portfóliójukban megtalálhatóak mozik, golfkomplexumok, víziparkok, síparkok, fitnessközpontok, oktatási intézmények vagyis olyan speciális ingatlanok, amelyek üzemeltetéséhez megfelelő tapasztalatokra van szükség, és ebből tudnak profitálni hosszú távon.


Az elmúlt bő 20 évben 1800%-os hozamot hozott a részvény a tulajdonosoknak:


Egy diverzifikált portfólióban helye lehet az EPR Propeties-nek, hiszen 6,6%-os hozamot kínál, a cashflow évente 5-8%-kal növekszik, és a P / FFO aránya 12,2, azaz egy részvény értéke készpénzben 12 év alatt érkezik be a vállalathoz, amely lényegesen jobb szektortársakhoz viszonyítva (24-25 P / FFO).
2010 óta folyamatosan emeli az osztalékot évi átlagosan 6%-kal:



Jelenleg 5,55 $ szabad pénzeszköz jut egy részvényre, amely fedezi a 4,5 $-os osztalékot. A bevételek, illetve az EBITDA is évről évre növekednek.
A részvény 2019 októbere óta csökkenő trendben mozog, első körben a 67 $ majd a hosszú távú trendvonalnál található 63-64 $-os zóna nyújthat támaszt az árfolyamnak.

Az EPR havi grafikonja 2009 óta tartó emelkedő trendben mozog

Megjegyzések