TSM: profitálj az 5G technológiából

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company chipgyártó az Apple egyik legnagyobb beszállítója, amely jelentős bevételnövekedésről számolt be pár nappal ezelőtt. Habár az elmúlt egy évben 40%-ot emelkedett az árfolyam van még tere az emelkedésnek. Az árfolyam további motorja lehet az 5G-re alkalmas okostelefonok iránti keresletnövekedés  illetve az autóipari felhasználás. A vállalat bevétele 9,3%-ot nőtt az elmúlt évhez képest, és a menedzsment 17 %-ra becsülte a jövő évi növekedést. A cég jelentős beruházásokat is végrehajt a 7 nanométeres illetve az 5 nanométeres processzorok gyártási kapacitásának növelésére. Jelentős piac nem csak az 5G chippek értékesítésében van, hanem az ehhez kapcsolódó megnövekedett számítási teljesítmény kiszolgálásában is.
A vállalat habár 2004 óta fizet osztalékot (2015 kivételével) 2016 óta emeli az osztalékát, és tavaly óta már negyedévente fizet, ami jelenleg 3,6 %. Az osztalékok emelése az utóbbi években látványos volt, évente 21 %-kal 2016 óta! A 75%-os kifizetési arány is még elfogadható. A 24.3 P / E ráta egy gyorsan növő vállalatnál még rendben van, az utóbbi 5 év átlaga alapján már egy kicsit drága (17,07). A befektetési guruk már bevásároltak a részvényből, de az utóbbi pár napos korrekcióban talán ismét alkalom nyílik a vásárlásra. A vállat árbevétele, illetve egy részvényre jutó eredménye éről évre szépen nő.
A jelenlegi célárak átlaga 67,8 $. A részvény megérkezett az 52-53 $-os támasszinthez, amely első körben visszafordíthatja az árfolyamot. 


A TSM napos grafikonja


Megjegyzések