Westrock Company: előny a papírcsomagalás oldalán a környezet védelmében

Az elmúlt napokban jól megsorozták a tőzsdéket a víruspánik miatt. Lehet, hogy beköszönt a medvepiac, kialakulhat egy átmeneti fogyasztási válság és néhány hónapig még alacsonyabb részvényárakat látunk, de legalább olcsóbban lehet vásárolni jó minőségű vállalatokat.
Ritkán találni olyan stabil növekedési kilátásokkal rendelkező piacvezető vállalatot, amelyet 1 alatti P / B rátával lehet megvenni, jelen esetben 0,57!

A Westrock Company a Rock-Tenn és a MedWestva Company egyesítésével jött létre, amely a papírcsomagolóanyagok egyik vezető előállítója Amerikában, de Európába és Ausztráliába is exportál. Növekedését akvizícióval is biztosította, a KapStone Paper nemrégiben történt felvásárlásával. A cég ezzel a piaci pozícióját javította, és bár a 3,24 adósság / EBITDA ráta kicsit magasnak tűnik, a FED kamatvágásaival valószínűleg az kamatfizetési terhek is csökkenni fognak, és így javulhat az osztalékfizetés biztonsága, amelynek kifizetési rátája 55% körül mozog.
A vállalat, illetve a jogelődje 1994 óta fizet osztalékot, és azóta egyszer sem csökkentett. Január 17-től 40%-ot esett az árfolyam, az alapkezelők, és a bennfentesek 40 $ alatt már vásárolgatták a vállalat papírjait. Az EBITDA szépen emelkedik (2016: 1,6 Mrd $, 2017: 2,1 Mrd $, 2018: 2,6 Mrd $; 2019: 3,1 Mrd $), a vállalat szabad készpénzállománya is több, mint kétszeresen fedezi az osztalékot.

Az esetleges recesszió csökkentheti a csomagolóanyag megrendeléseket, de a Westrock képes a költségek rugalmas csökkentésére, ezen kívül vezető vállalat az iparágban, ami megkönnyíti egy esetleges gazdasági visszaesés túlélését. A vállalat évi legalább 4 %-os bevételnövekedéssel számol a következő 5 évben, ami pozitívan járulhat hozzá az árfolymanövekedéshez, és az osztalékemeléshez, amely most 7,1 % és 2008 óta folyamatosan emelkedik.

Még nem biztos, hogy az árfolyam elérte a legalját, jó lenne egy 22 $ feletti magasabb mélypont a fordulás megerősítésére, de 35 $ alatt több alkalommal vásárolva jó befektetés lehet a következő években.

WRK napos grafikonja

Megjegyzések