Vedd ezt a 3 részvényt és tartsd meg örökké

Ebben a bizonytalan gazdasági válságban olyan vállalatokat kell keresnünk, amelyek negyedévente rendszeresen jövedelmet tesznek a zsebünkbe. Melyek is lehetnének ezek a cégek, ha nem az osztalékkirályok, amelyek már több, mint 50 éve folyamatosan fizetik és emelik az osztalékaikat. Ezek a cégek jó és rossz gazdasági környezetben megállják a helyüket, illetve az sem véletlen, hogy legtöbbször túl vannak árazva, de aki hosszabb távon gondolkodik, annak érdemes hónapról hónapra egyre nagyobb pozíciót kiépíteni.

1. Johnson & Johnson: 57 éve folyamatosan emeli az osztalékát

A Johnson & Johnson az egészségügyi, és higiénés termékek széles palettájával rendelkezik, legyen szó bőrápolásről, gyógyszerekről vagy biotechnológiai vívmányokról. A teljes egészségügyi piac 2014 óta 7,3%-ot növekedett évente, 2022-ig pedig várhatóan 8,9%-kal fog emelkedni a vírus hatásait is figyelembe véve. Az egészségügyet mindig egy defenzív ágazatnak tartották, mivel a gazdasági válságok idején is vásárolnak az emberek ilyen jellegű termékeket. A Johnson & Johnson 2,6%-os osztalékhozamot kínál, 59,5%-os kifizetési ráta mellett. A vállalat 2019-ben egy 5 milliárd dollár értékű részvényvisszavásárlási programot is indított, ami növelte a részvényárakat és az egy részvényre jutó eredményt. A vállalat értéke már 2%-os plszuban van a járvány kitörése óta, míg az S&P 500 több, mint 10%-os mínuszban.


2. Target: 52 éve folyamatosan növekvő osztalék

 A Target kiskereskedelmi üzleteket illetve szupermarketeket működtet az Egyesült Államokban, valamint gyorsan növekvő online üzleteket. Az amerikai élelmiszeripar folyamatos képes jelentős bevételt generálni, és ez teszi lehetővé, hogy a Target már 1967 óta folyamatosan növelje osztalékát, amelyet a jövőben az online értékesítés fog fenntartani. Míg a hagyományos értékesítés lassan nő, addig az online eladás 2019-ben 29%-kal, a koronavírus járvány idején 275%-kal nőtt. A vállalat 2,2%-os hozamot kínál 41%-os kifizetési arány mellett. Az osztalék fenntarthatóságát egy 5 milliárdos részvényvásárlási program is segíti az idei évben. A jövőbeli folyamatos növekedést az egyre nagyobb online jelenlét fogja garantálni.


3. Hormel Foods: már 54 éve tartó folyamatos osztalékemelés 

 Ahogy egyre több amerikai lép át a középosztályba, úgy várhatóan emelkedni fog a húsfogyasztás. Az 1928-ban alapított Hormel Foods élelmiszer kiskereskedelemmel, húsiparral, és különféle élelmiszeripari szolgáltatásokkal foglalkozik, például éttermeket lát el élelmiszerrel. Habár a koronavírus miatt az éttermek ideiglenesen leálltak, a fogyasztás idővel ismét normalizálódik, és növekedésnek indul. Az emberek élelmiszerellátása a válság alatt is létfontosságú. Habár a társaság 1,95%-os osztaléhozama 48%-os kifizetési arány mellett alacsonynak tűnhet, a vállalat 463%-ot emelkedett az elmúlt évtizedben, a Johnson & Johnson 208%-ával, illetve az S&P 500 144%-ával szemben.

Megjegyzések