Az elmúlt 10, 15, és 20 év legjobb részvénybefektetései

Nehéz megjósolni azt, hogy amikor csak pár dollár egy részvény ára, a későbbiekben milyen karriert fut be. A fenti táblázat a 20 legjobban teljesítő részvény tartalmazza különböző időtávokon. Sok a kevésbé ismert név, azonban néhány vállalat, mint az Amazon, az Apple, a Netflix, a Starbucks nem okozott csalódást az elmúlt években.

A 20 legjobban teljesítő részvény 10, 15 és 20 éves időtávon az S&P 500 indexből


Az elmúlt 10 évet tekintve szinte csak növekedési részvényeket találunk. Magasan a legnagyabb hozamot a Netflix érte el, 10-15 $-os ártól 550 $-ig menetelt. Osztalékfizető részvénynek az Extra Space Storage ingatlanbefektetési társaság tekinthető. Habár a Starbucks illetve a Mastercard is fizet osztalékot, a jelenlegi értékeltségi szintjükön inkább növekedési részvénynek számítanak.

15 éves időtávon is meglepően kevés osztalékfizető részvény került a legjobban teljesítők közé. Az egyik az Apple lehetne, amely ma már inkább növekedési részvénynek számít, illetve az Equinix, amely a szabályozott ingatlanvefektetési társaságok közé tartozik.

20 éves időtávon már feljönnek az olyan ismert osztalékfizető részvények, mint az Altria, a Ventas, a Gilead Sciences, a Blackrock, illetve olyan kevésbé ismertek, mint a Tractor Supply illetve a Hollyfrontier. A Monster energiaital gyártója 20 év alatt 10centről 88 dollárig menetelt így minden egyik idők legjövedelmezőbb vállalata lett.

Megjegyzések