Ismét eltelt egy negyedév és a profik leginkább az eladói oldalon álltak

Csúcsra járnak az amerikai tőzsdeindexek mostanában, miközben a kínai részvények 30-40 %-ot vesztettek értékükből az év eleje óta, és a zuhanás csak mostanában csillapodott. Vajon többi piac is esésbe kezd a közeljövőben? Az profi részvénybefektetők kivárnak, az év eleje óta. A 2020-as tőzsdei mélyponttól 100 %-ot emelkedett az index komoly korrekció nélkül. Az amerikai jegybank ha lassan is, de kezdi a szigorítást összes, és kevesebb pénzt fog pumpálni a gazdaságba, így a részvénypiacra is kevesebb friss tőke érkezhet. Persze ez attól függ, hogy mennyire fog elszabadulni az infláció.

A Warren Buffett vezette Berkshire Hathaway leginkább saját részvényeket vásárolt illetve a kiskereskedelemmel foglalkozó Kroeger vállalatból szerzett még nagyobb tulajdonjogot. A legutolsó negyednévben ismét nettó eladó volt a piacon. Csökkentette részesedését a  Merck, a Bristol-Myers, és az Abbvie gyógyszergyártókban, a General Motorsban, illetve U.S. Bankcorp pénzügyi vállalatban.

Soros György befektetési vállalata szintén csökkentette részesedését a General Motorsban, számos pénzintézetben illetve a játékfejlesztő Activision Blizzardban.

Bill Ackman guru a Domino Pizza vállalatban növelte a részesedését, viszont nála is az eladás dominált: eladott a Löwe's Company-ból, a Hilton szállodaláncból, és a Burger Kinget is tulajdonló Restaurant Brands-ból.

Michael Blurry továbbra is optimista ami a Google anyacégét, az Alphabetet illeti. Tartja a Facebook vételi, és a Tesla eladási opcióit. Növelte részesedését egészségügyi cégekben, ingatlanbefektetési társaságokban, energetikai cégekben, szállítmányozásban többet között a CVS Heath-ben, a Scorpio Tankersben, a CoreCivic-ben, a GEO Group-ban illetve a SunCoke Energy vállalatokban.

Népszerű befektetési célpontok voltak a profik között a kínai technológiai vállalatok, mint az Alibaba és a Baidu, a dohányipari vállalatok pl. az Altria, bányászati cégek pl. Barrick Gold vagy olyan technológiai cégek, mint az Intel.

Megjegyzések