A profik már megnyomták az eladás gombot

 

Az S&P 500 újabb csúcsdöntése után 4740 pont felettről déli irányba fordult. A hónapok óta tartó felfelé menetelés, az újabb Covid-variáns, illetve a FED pénznyomtatásának csökkenése miatt jelentősen nőtt egy tőzsdei korrekció lehetősége, amely már lehet el is kezdődött. A guruk túlnyomó részben eladtak az utolsó negyedévben, és csak kevés cégbe vásároltak bele.

A Warren Buffett vezette Berkshire Hathaway ismét saját részvényeket vásárolt, valamint a Royalty Pharma gyógyszergyártóból, illetve a csempékkel, járólapokkal, szaniterekkel foglalkozó Floor & Decor Holdingsba vásárolt be és bővítette Chevron részvényeinek számát. A Merck gyógyszergyártót teljesen eladta, az Abbvie illetve a Bristol-Myers vállalatokban csökkentette a részesedését csakúgy, mint a Visa és Mastercard pénzügyi szolgáltatókban.  

Soros György vállalata  nagyon aktívan kereskedett az utóbbi negyedévben. Néhány bankba bevásárolt, mint a Goldman Sachsba, illetve a JP Morgenbe. Növelte részesedését a General Motorsban, a Bookingban, a Spotifyban és az Airbnbben. Számos technológiai részvényből eladott, mint a játékfejlesztő Activision Blizzardból, az Amazonból, a Google anyacégéből illetve a félvezetőket gyártó Texas Instrumentalból. A T-Mobile US-ből illetve az Uberből is bevásárolt, bár ezek a részvények az utóbbi időben már jócskán veszítettek az értékükből.

Bill Ackman guru Sorossal ellentétben nem sokat kereskedett az utolsó negyedévben. A Domino Pizza, a Löwe's Company, a Hilton szálloda és Restaurant Brands vállalatokban növelte a részesedését.

Michael Blurry nagyban csökkentette amerikai részvénykitettségét, szinte alig maradt részvénye.

Továbbra is népszerű célpontok voltak a profik között a kínai részvények, mint az Alibaba, a távközlési cégek pl az amerikai T-Mobile, vagy a Löwe's Company lakberendezési vállalat. 

December első napjaiban megkezdődött a részpiaci korrekció, lehetséges, hogy néhány hónapig távol leszünk egy esetleges újabb részvénypiaci csúcstól, az év végén vagy a következő év első felében talán ismét lehetőség nyílik jó áron részvényeket vásárolni.

Megjegyzések