Tűzz ki kisebb célokat és az eredmény is hamarabb jön

Sokszor olyan célokat vagy álmokat kergetünk, amelyek elérhetetlennek tűnnek. Majd ha nyerek a lottón, ha gazdag leszek, majd ha meg lesz mindenem, és várok arra, hogy majd jobb legyen stb.

Maguktól a dolgok nem változnak.

Egy olyan passzív jövedelem elérése, amely mellett már nem kell dolgozni szép cél, de elérhetetlennek tűnik. Persze ez nagyban függ attól is, hogy mennyi az a havi jövedelem, amiből kényelmesen meg tudunk élni. Kezdetben egy havi 10 - 20 dolláros passzív jövedelem egy jó cél lehet, hiszen 2500 - 5000 dollár megspórolása 1-2 év alatt már reális. A  folyamatos megtakarítás, és befektetés során beérkező dollárok fognak motiválni minket, hogy a kisebb céljainkat elérjük el és tűzzünk ki újabbakat. A vagyon megteremtéséhez vezető út tesz boldogabbá nem pusztán a vagyon léte.

Amikor megtervezed a céljaidat az a fontos, hogy olyan dolgokat tegyél közben, amelyeket szívesen csinálsz, így megmarad a motivációd, és biztosabban eléred amit szeretnél.

Sok ember rossz meggyőződések szerint él, elhatározza, hogy ez vagy az nem fog sikerülni, és erre ráépíti a gondolatait, majd jönnek a negatív tapasztalatok, kudarcélmények és kezdődik előlről az egész. Ha viszont olyan célokat tűzöl ki legelőször már csak gondolatban is, amelyeket végig tudsz vinni a való életben, akkor átalakul a gondolkodásod, és a meggyőződéseid, a tapasztalataid megváltoznak.

Miért fontos a tanulás és a pénzünk befektetése?

Munkám során tapasztalom, hogy a legtöbb ember fizetésből él gyakran hónapról hónapra, vagy az államtól kap valamilyen jogcímen egy állandó összeget. Ha csúszik a fizetés, sokszor már válogatniuk kell az embereknek, hogy melyik csekket fizessék be, a hitelt törlesszék, az autót tankolják vagy élelmiszert vegyenek. A legtöbb esetben egy váratlan kiadás, egy műtét, egy elromlott háztartási eszköz sokszor nehézséget okoz, és nincs olyan tartalék, amihez nyúlni tudnának. A mostani magas inflációs környezet, az emelkedő lakásárak pedig újabb kihívások elé állítják az embereket. Egy jó pénzügyi tervvel, vagyonépítéssel megoldást lehet találni ezekre a problémákra, de fontos önmagunk folyamatos fejlesztése, a tanulás is.

Kívánom, hogy az új esztendőben megmaradjon a motivációd, tűz ki újabb célokat, legyen az befektetés, tanulás, új kapcsolatok építése esetleg egy új vállalkozás felépítése, és ne a rossz tapasztalatok és meggyőződések vezessenek.




Megjegyzések