Macy's meg volt-e már a mélypont?

A kiskereskedelmi áruházláncnak nem csak a versánytársakkal, hanem az internetes vásárlás térnyerésével is meg kell küzdenie. A tavaly év végén 2019-re profitcsökkenést jelentettek be, azóta megállás nélkül esett az árfolyam. 14-15$ közötti árfolyam kétszer is megállította az esést, markáns fordulatot a 18-19$ közötti rés betöltése, és 19$ feletti zárás jelenthetne.
Sokan már elkezdték temetni a kiskereskedelmi szektort, de még hosszú évek amíg a vásárlási szokásaink megváltoznak, és valószínűleg a kiskereskedelmi boltok sem fognak teljesen eltűnni. A  Macy's ráadásul meglehetősen nagy, több, mint 13 milliárd dolláros ingatlanvagyonnal rendelkezik (16-18 milliárd dollár is lehet piaci áron), amely még több potenciált hordoz magában.
A 4,79 P/E rátával befektetésünk kevesebb, mint 5 év alatt megtérülhet, közel 10%-os osztalékhozamával, ami az eddigi legmagasabb, pedig sok pénzt tehet a zsebünkbe! Bár érdemes megjegyezni, hogy 2016 óta nem emelkedett az egy részvényre jutó osztalék.
Talán egy jó előjel lehet, hogy a bennfentesek is elkeztek bevenni a cégbe, de profi tréderek is vannak az új vásárlók között.
Megy még lejjebb az árfolyam? Talán a zuhanás már végét ért, és jön egy konszolidáció az árfolyamban, de azt már nehezen tudom elképzelni, ennél már sokkal olcsóbb legyen a részvény a P/E (4,79) és P/B (0,79) rátákat figyelembe véve.
Macy's Inc. egy éves grafikonja napos gyertyákkal
A P/E rátáról itt olvashatsz.

Megjegyzések